Skip to content

Kattenhotel de Sprong

Algemene informatie

Kattenhotel De Sprong is een kleinschalig hotel exclusief voor katten. In onze ruime, lichte en sfeervol ingerichte kattensuites, kan je kat heerlijk tot rust komen. Door het kleinschalige karakter krijgen alle katten veel aandacht. De gezondheid, hygiëne en aandacht voor de kat vinden wij zeer belangrijk. Het kattenhotel heeft 3 luxe suites. De suites zijn voor 1 kat of 2 katten uit hetzelfde gezin. De kamer hoeft niet gedeeld te worden met andere vreemde katten.

Werkwijze hotel

Monitoring van de gezondheid tijdens het verblijf.
Bij binnenkomst wordt de kat gewogen. Het is belangrijk dat een kat na aankomst binnen 24 uur iets heeft gegeten. Er staan bij aankomst altijd heerlijke brokjes van Royal Canin klaar om de kat zo snel mogelijk aan het eten te krijgen. Daarom kan er bij twijfel altijd geanticipeerd worden op het verschil van het gewicht. Het toedienen van medicatie is geen probleem. Als het toch onverhoopt nodig is zullen wij niet aarzelen om een dierenarts te raadplegen tijdens het verblijf.

Veel aandacht met knuffelen en spelen
Elke kat, die in het hotel verblijft, krijgt de aandacht die hij/zij graag wil. Er wordt regelmatig een knuffelronde of een speelmomentje ingelast. Alles is mogelijk, de kat mag bepalen. Tijdens het spelen proberen we de jacht na te bootsen en de kat de prooi te laten vangen. Zo wordt het beloningssysteem geactiveerd en dit voorkomt dat de katten verveeld of gefrustreerd raken.

Een aangename temperatuur
De behagelijke sfeer wordt bevorderd door het verwarming- en koelsysteem. De katten kunnen in elk seizoen rekenen op een heerlijk aangename temperatuur.
We houden je regelmatig op de hoogte hoe het met de kat gaat door een berichtje of foto te sturen via WhatsApp.

Beschikbaarheid Suites & Kamers

Iedere kat zijn eigen kamer

Katten zijn gesteld op hun eigen plek en daarom verblijft iedere kat in zijn eigen kamer. Ze komen dus niet met elkaar, elkaars voerbak of kattenbak in contact.

Katten die samen uit hetzelfde gezin komen, kunnen in 1 kamer verblijven. Of eventueel 2 kamers met een kattenluikje er tussen. Voorwaarde is wel, dat de katten uit het gezin goed met elkaar overweg kunnen. Neem gerust een dekentje of mandje van je kat mee. Zo is de kans groter dat hij/zij zich sneller thuis zal voelen.

Suite 1

Beschikbaar
Geboekt
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Afmeting Suite 1: 200 cm x 175 cm

Suite 2

Beschikbaar
Geboekt
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Afmeting Suite 2: 200 cm x 175 cm

Suite 3

Beschikbaar
Geboekt
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Afmeting Suite 3: 200 cm x 150 cm

Wat kunt u van ons verwachten?

Wat verwachten we van u?

Voorwaarden

Het is belangrijk dat de katten in goede gezondheid komen en ook weer in goede gezondheid naar huis gaan. Dit is niet alleen voor jou en je kat belangrijk, maar ook voor het besmettingsgevaar voor de andere katten waar mee wij werken. Daarom is het belangrijk dat alle katten die in het hotel komen logeren een geldige vaccinatie hebben, ontwormd en ontvlooid zijn. Het hele vaccinatieverleden van de kat telt mee voor de beoordeling of je kat is gevaccineerd volgens de voorwaarden van het hotel.

Vaccinaties voor de Niesziekte en Kattenziekte zijn verplicht.

De Niesziekte moet jaarlijks gegeven zijn en de Kattenziekte moet ieder 2-3 jaar gegeven zijn. Bij elke reservering vragen wij van elke kat een kopie van het vaccinatieboekje om te bepalen of de vaccinaties voldoende zijn voor het verblijf in het hotel.

–  De Niesziekte: tenminste 3 weken voorafgaand aan het verblijf en niet ouder dan 11 maanden op de dag dat de kat weer naar huis gaat.

–  De kattenziekte: tenminste 3 weken voorafgaand aan het verblijf en niet ouder dan 2-3 jaar.

Let op! Als je kat een aantal jaar niet meer is gevaccineerd dan is een boostervaccinatie noodzakelijk. Je hebt dan in totaal 6 weken nodig om aan de vaccinatie eisen te voldoen. Dat betekent dat je minimaal 6 weken vóór de start van het verblijf naar de dierenarts moet gaan. Vanaf 3 weken na de vaccinatie is de bescherming optimaal. Bij vaccinaties korter dan 3 weken voor de start van het verblijf kan je kat niet in het hotel komen logeren. Bij vragen en/of twijfels over de vaccinatiestatus neem dan contact met ons op.

Het toedienen van medicatie is geen probleem. Graag ontvangen we van te voren alle belangrijke informatie.

 

Verdere voorwaarden:

– Katers, die ouder zijn dan 5 maanden, moeten gecastreerd zijn om te kunnen logeren in het hotel. Dit vanwege hygienische redenen en geuroverlast.

– Vergeet niet het dierenpaspoort/vaccinatieboekje mee te nemen. In gevalvan controle moeten wij dit kunnen overleggen.

– De kat dient ontwormd en ontvlooid te zijn. Mochten we toch nog parasieten ontdekken, zullen we de kat daarvoor behandelen. Deze kosten zullen aan je worden doorberekend.

– Als je kat (chronische) verkoudheidsklachten heeft zoals niezen, hoesten, oog uitvloeiing dan dien je ons daarvan op de hoogte te stellen. Wij zullen dan verder beoordelen of de kat in het hotel kan komen logeren.

– We worden graag van te voren op de hoogte gebracht welke medicijnen toegediend moeten worden en andere belangrijke zaken waar we rekening mee moeten houden.

– Perzische katten, Exotisch korthaar (Exotic), Highland/Scottish Fold kunnen wij niet in het hotel toelaten. Bij deze rassen komt vaak een anatomische afwijking voor. Zie ook Brachycephalie. Hierdoor is er vaak sprake van oog- en neusuitvloeiing en dit verhoogt het risico op infecties en besmetting van de andere katten in het hotel.

 

Reserveringsvoorwaarden:

-De minimale verblijfsduur is in de schoolvakanties 8 dagen.

-Buiten de schoolvakanties is de minimale verblijfsduur 4 dagen.

-Het maximale verblijf is 4 weken, in overleg langer.

 

Roomservice

In de suites staan altijd verse brokjes klaar en is er altijd vers water aanwezig. Ook wordt er dagelijks een rondje natvoer geserveerd.

Eigenvoer mee brengen mag natuurlijk ook.

Tarieven

SUITE 1

Eén kat – één suite

€ 28,50 per dag

Twee katten – één suite

€ 36,00 per dag

*Vanaf 1-april-2025:
Eén kat – één suite 
€29,50 per dag
Twee katten – één suite
€37,00 per dag

SUITE 2

Eén kat – één suite

€ 28,50 per dag

Twee katten – één suite

€ 36,00 per dag

*Vanaf 1-april-2025:
Eén kat – één suite
€29,50 per dag
Twee katten – één suite
€37,00 per dag

SUITE 3

Eén kat – één suite

€ 28,50 per dag

Twee katten – één suite

€ 36,00 per dag

*Vanaf 1-april-2025
Eén kat – één suite
€29,50 per dag
Twee katten – één suite
€37,00 per dag

Annuleringsservice

Het kan altijd zo zijn dat je vakantie niet doorgaat.
Ondanks dat annuleren tot twee maanden voor vertrek vrijwel kosteloos is, is zelfs deze termijn niet voor alle annuleringen haalbaar.

Hoe graag we het ook zouden willen om coulanter met deze annuleringsregeling om te gaan, dat gaat gewoon niet.
Kattenhotel de Sprong is een klein hotel en heeft daarnaast een oppas aan huis service. We hebben voor gereserveerde plekken aan anderen vaak nee verkocht en kunnen we op korte termijn die plek ook niet meer opgevuld krijgen.

Om dit probleem voor beide partijen op te lossen bieden we naast de vaste annuleringsregeling een extra annuleringsservice aan.

Met een annuleringsservice kun je vooraf altijd annuleren, ongeacht de reden.
Bijvoorbeeld bij ziekte of overlijden van je kat (maar ook van jou zelf of een familielid), een negatief reisadvies, maar ook als je kat vlak voor je vakantie de benen neemt.

Voor de annuleringsservice berekenen we 10% van de totale kosten.

Wanneer je annuleert ontvang je de kosten van het verblijf, min €25,00 euro administratiekosten retour op je rekening. Het spreekt voor zich dat de kosten van de annuleringsservice niet terugbetaald worden.

Op het reserveringsformulier kun je aangeven of je de annuleringsservice erbij wilt boeken. Op de factuur bij de bevestigingsmail staan de kosten voor deze service apart vermeld.

Je kunt annuleren door te bellen, mailen of een whatsapp bericht te sturen naar Kattenhotel de Sprong.

De annuleringsservice kan tot 7 dagen na de reservering afgesloten worden.
Reserveringen binnen twee maanden voor aanvang van de oppasperiode (hotel of oppas aan huis) komen ook in aanmerking voor de annuleringsservice. Alleen dan sluit je de annuleringsservice meteen af bij de reservering.

Het verzetten van de reservering, als deze geheel in een andere periode valt, wordt gezien als een annulering. Je kunt dan opnieuw een reservering maken waarbij de annuleringsservice afgesloten kan worden.

Reeds gestarte oppasperiodes kunnen niet meer geannuleerd worden.

De annuleringsservice is niet verplicht.
Indien geen gebruik wordt gemaakt van de service geldt zonder uitzondering de annuleringsregeling zoals vermeld in de Algemene Voorwaarden van Kattenhotel de Sprong.

impressie hotel 1
impressie hotel 3
foto.webp
pexels-inge-wallumrød-126407
pexels-marcus-pinho-923360

Logeren & Herstellen

In een volledige nieuwbouw accommodatie in Nederweert (Midden-Limburg, nabij Weert) hebben we, samen met de architect, in het kattenhotel gestreefd naar maximaal comfort voor onze gasten. Uw kat verblijft in Kattenhotel de Sprong in een sfeervolle ambiance in een eigen luxe suite, waar een dekbedje met een gestreken overtrek voor hem of haar klaarligt. Natuurlijk is er voor de gasten van Kattenhotel de Sprong ook een boeiende speelkamer, waar ze alleen (of met hun huisgenootjes) zullen vertoeven.

SUITE 1

Sam vit, nem sum re dolorrorro ex exped molupta epellab ipsam quisquati illiam nonet escia nos que rehenem explacc atecatem niendig nienis aliciantur? Gias dolut rem quiandene es sernatem quid quo quisqui audisti onsequam, sent lignimi, et aliatqu idunti sam aspera elia sus voluptatio. Rehenduci odio

SUITE 2

Sam vit, nem sum re dolorrorro ex exped molupta epellab ipsam quisquati illiam nonet escia nos que rehenem explacc atecatem niendig nienis aliciantur? Gias dolut rem quiandene es sernatem quid quo quisqui audisti onsequam, sent lignimi, et aliatqu idunti sam aspera elia sus voluptatio. Rehenduci odio

SUITE 3

Sam vit, nem sum re dolorrorro ex exped molupta epellab ipsam quisquati illiam nonet escia nos que rehenem explacc atecatem niendig nienis aliciantur? Gias dolut rem quiandene es sernatem quid quo quisqui audisti onsequam, sent lignimi, et aliatqu idunti sam aspera elia sus voluptatio. Rehenduci odio